de Havilland D.H.82a Tiger Moth

Tiger Moth
De Havilland D.H.82a Tiger Moth
AIRFIX, 1/48
EDUARD Tiger Moth 1/48 (#491073) i Tiger Moth wheels 1/48 (#648556)
LiftHere MUSEUM – FIVE AIRCRAFT OF YUGOSLAV AIR MUSEUM (404-LH)
Tekst i fotografije: Miroslav D. Šljivić


Sir Geoffrey de Havilland je bio idejni tvorac i kostruktor nekoliko čuvenih vazduhoplova kao što su „drveno čudo“ Moskito i prvi serijski mlaznjak Komet koji su ostavili dubok trag u avijaciji. Dvokrilac za obuku D.H.82 Tiger Moth je jedan u nizu tih čuvenih i vrlo uspešnih aviona ovog konstruktora koji su se pokazali u odličnom svetlu tokom svoje upotrebe. Tajgermot „osamdesetdvojka“ je pored svoje osnovne uloge u selekciji i obuci pilota imao još čitav niz namena kao što su održavanje veze, izviđanje i patroliranje na moru a u sklopu priprema za sprečavanje invazije na britansko tle nakon debakla u Francuskoj 1940. još nekoliko pomalo čudnih uloga koje se na sreću nisu ostvarile. U mirnodopskim uslovima Tajgermot je bio odličan aeroklupski avion takođe za obuku ali i za akrobacije ili avion koji je bio prilično dostupan za ličnu upotebu. U našim bojama ovaj avion se pojavio u Kraljevini Jugoslaviji da bi mnogo više bio prisutan od januara 1945. kada je RAF tadašnjem novoformiranom jugoslovenskom (komunističkom) vazduhoplovstvu poklonio dvadeset „osamdesetdvojki“ za obuku letača. Poslednji od dvadeset Tajgermotova je rashodovan sredinom 60-ih godina prošlog veka kao aeroklupski avion Vazduhoplovnog saveza Jugoslavije a jedan od tih se nalazi u stalnoj postavci muzeja na Surčinu.
Nakon dugog niza godina (pa i decenija) britanski AIRFIX nas je obradovao sasvim novom maketom ovog aviona u svojoj klasičnoj izvedbi. Na poklopcu kutije se nalazi veoma lepa ilustracija Tajgermota akro grupe Centralne letačke škole britanskog RAF-a a u samoj kutiji 59 delova na četiri rama. 59 delova za dvokrilca u četrdesetosmici!?! Zašto da ne, i sam avion je bio jednostavne klasične konstrukcije a AIRFIX po tradiciji nije firma koja razlaže delove maketa u sitna crevca nego to zadovoljstvo ostavlja nama maketarima, po volji. Svi delovi su dobro izliveni skoro bez ikakvih ostataka livenja, plastika je „erfiksovski“ mekana (dobro poznata maketarima koji rade makete ovog proizvođača) i ugodna za rad. Erfiks je ipak poradio malo i na nekim detaljima, koji su dati kao opcija, kako bi mogli da dignemo „dinamiku“ makete na viši nivo i to izborom otvorenih kapotaža motora i spuštenim vratima kabine. Možda se čini malo ali ti otvoreni delovi makete mogu značajno da podignu zanimljivost pogotovo ako su otvoreni prostori dobro osmišljeni i popunjeni a to kod ove makete jeste slučaj. Otvaranjem kapotaža dobijamo pogled na dobro izliven motor deHevilendov Džipsi Mejdžor (de Havilland Gipsy Major) od 130 ks koji na sebi ima sve glavne (vidljive) delove. Spuštanjem vrata obe kabine dobijamo uvid u jednostavno sređen pilotski prostor sa svim glavnim komponentama. Zanimljivo je da je Erfiks u ovoj kutiji dao dva različita horizontalna stabilizatora sa pripadajućim kormilima dubine od kojih se koristi samo jedan (po sastavnici) i to onaj sa dorađenim antispin delovima. Tu je potrebna mala maketarska intervencija pri postavljanju tog dela ali bez većih komplikacija obzirom da je Erfiks obezbedio deo/šablon pomoću kojeg se pomenuti deo postavlja. Sklapanje trupa sa krilima ne bi trebalo da predstavlja veliki problem obzirom na rešenja koja su data na maketi ali tu, kao i kod svih dvokrilaca, treba biti oprezniji ili samo malo većom dozom strpljenja. O ovome ću svakako više znati kada krenem sa sklapanjem... U kutiji su data i dva proprelera pa za izbor jednog od njih svakako treba konsultovati svoju arhivu/fotografije ili net sve u zavisnosti za koji avion se opredelite. Skice postavljanja zatega između krila i trupa te žičanih komandi kormila pravca i dubine su vrlo jasne i mala je verovatnoća da maketar pogreši. Set dekala je zaista zanimljiv jer sadrži oznake za dva Tajgermota vrlo uočljivog farbanja. Prvi je već spomenuti akrobata iz Centralne letačke škole RAF-a koji je u stvari i danas u letnom stanju i nalazi se u zbirci The Shuttleworth Collection na Old Warden aerodromu u Engleskoj. Drugi Tajgermot predstavlja takođe i danas operativni avion u privatnom vlasništvu ali u bojama takođe RAF-ove letačke škole iz davnih vremena. Dekali su inače u izvedbi čuvenog i dokazanog (po kvalitetu) Kartografa (Cartograf) i urađeni su odlično po svim pitanjima.

Od dodataka koje sam spremio za ovu maketu, obzirom da nameravam da uradim našeg Tajgermota, izdvajam Eduardove setove Tiger Moth 1/48 (#491073) i Tiger Moth wheels 1/48 (#648556) i LiftHere set dekala pod nazivom MUSEUM – FIVE AIRCRAFT OF YUGOSLAV AIR MUSEUM (404-LH). Ovaj set dekala sadrži između ostalih i set oznaka za jugoslovenski D.H.82a Tiger Moth (Mk.Iia) broj NM-150 koji je dobijen od RAF-a u januaru 1945 za obuku naših letača. NM-150 je obojen u standardnu RAF-ovu kamuflažu sa žutim donjakama krila  (oba) i trupa i kao takav je vrlo interesantan za rad. Pravi avion je okačen u Muzeju vazduhoplovstva i kao takav je odličan za potvrđivanje referenci. LH dekali iz ovog seta su odlični po pitanju registra i boja pa ih toplo preporučujem za korišćenje. Eduard je nakon pojave ovog novog Erfiksovog Tajgermota izbacio odličan set eceraja koji može veoma dobro da posluži za obogaćivanje makete lepim detaljima te da i na taj način dobijemo još uverljiviju maketu čuvenog aviona. Set Tiger Moth 1/48 (#491073) sadrži detalje za obe kabine (instro table u novom maniru izvođenja, stolicu instrukotra, komande gasa, vrata obe kabine, pilotske vezove, pod kabine sa svim detaljima), razne okove i panele, hidro cevi, otvore kapotaža motora...sve ukupno oko 80 manjeviše sitnih-većih vrlo uverljivih delova po detaljima. Set Tiger Moth wheels 1/48 (#648556) sadrži dva točka u poznatom Eduardovom Brassin-u. Pored točkova u setu su još i maske za farbanje i dekali koji (po izboru) idu na felne točkova a predstavljaju oznake deHavilland-a. Moj lični prvi utisak o svemu ovde opisanom je krajnje pozitivan a što ću sigurno potvrditi u toku rada.

Zahvaljujem se Eduardu na poslatim setovima za obogaćivanje ove makete lepim detaljima koje ću sigurno sa uživanjem iskoristiti.
Happy modelling!