DU DOCH NICHT!!

Du doch nicht!
LIMITED EDITION, Eduard No.  11137, 1/48
(Du doch nicht! U slobodnom prevodu autora priloga „Ti vala nećeš!“)
Tekst i fotografije: Predrag Ivanović


Ernst Udet
Rođen  26.04.1896, jedan je od najznačajnijih pilota  Prvog svetskog rata i sigurno sa 62 vazdušne pobede, uz Crvenog baron-a (Manfred fon Richthofen) as sa najviše ostvarenih pobeda. Svoju karijeru  pilota počinje 1915. godine kada se pridružuje nemačkim vazduhoplovnim snagama. Zanimljivo je da je u prvom pokušaju da se pridruži vazduhoplovstvu, još 1914. godine bio odbijen zbog male visine. Uporan, plaća 2000 maraka obuku za pilota i na taj način stiče letačku dozvolu te ubrzo biva raspoređen u jedinicu kao izviđač. Upornim treningom i obukom postaje i pilot a prvu pobedu postiže na Fokker-u E.III u martu 1916. godine, kada samostalno napada grupu od 22 francuska aviona. Njegova jedinica FA (Flieger Abteilung ) 206 biva transformisana u Jagdstaffel 15 u septembru 1916. gde biva promovisan u „rezervnog poručnika“ januara 1917. i tada već  leti na Albatrosu D.III. Kasnije je prekomandovan u Jagdstaffel 37 gde postaje i komandir jedinice. Početkom 1918. upoznaje se sa Richthofen-om i prelazi u njegov „leteći cirkus“ odnosno Jagdgeschwader I. Nakon smrti „Crvenog barona“ u aprilu 1918. postaje komandir „Jasta 4 “. Pred sam kraj rata biva zabeleženo da je pogođen i da je prvi pilot koji se iz takve situacije spasao skokom padobranom. Takođe je prvi pilot u istoriji koji je uništio tenk iz vazduha. Do kraja rata ostvario je 62 priznate vazdušne  pobede. Ostaje prepoznatljiv njegov način farbanja aviona, uglavnom crvenom bojom sa karakterističnim „LO!” na trupu, inače inicijali njegove tadašnje devojke Eleanor Zink (kasnije verenice i supruge ali nažalost taj brak nije potrajao duže od 1923).  Nakon rata pristupa Nacističkoj partiji i jedan je od najzaslužnijih za formiranje zloglasnog Luftwaffe-a II svetskog rata. Navodni unutrašnji sukobi zbog politike nacista i njegovog, od strane Geringa, odbijenog zahteva de se povuče sa zvaničnih funkciija, vode Udeta u depresiju i alkoholizam. Sve ovo rezultira neslavnim krajem, samoubistvom 1941. godine.
Eduard je ovim pakovanjem napravio savršen marketinški potez i u jednu kutiju  smestio tri svoja već dobro poznata i sasvim solidna kita u razmeri 1/48. Naime u pitanju su Albatros D.V, Foker Dr.I kao i Fokker D.VII. Svi navedeni avioni su u oznakama Udetovih aviona tako da je dato ukupno sedam, izuzetno zanimljivih, šema farbanja (tri za Albatrosa, dve za Fokker Dr.I i dve za fokker D.VII). Kada dođete u posed kutije u kojoj je ovaj komplet u startu ćete biti iznenađeni veličinom same kutije. Otvaranjem se malo razočarate, sva plastika odlično stoji u polovini kutije,međutim štampani dekali  su na velikom A3 formatu. Bilo kako bilo u kutiji ćemo zateći knjigu fomrata A4 kao uputstvo u kome su po redu naznačena uputstva za Albatrosa, Foker Dr.I kao i za Foker D.VII. Svaka od maketa je pakovana posebno u kesama i uz svaku maketu ide i odgovarajući set ecovanih delova, praktično dobijate tri „ProfiPACK” makete iz standardnog Eduard asortimana. Odgovarajuće maske za farbanje su date na jednom nosećem filmu za sve tri makete i uglavnom pokrivaju maske za točkove. Ono što nije standardno je da u ovom „Special Edition”-u dobijate i Blue Max „orden”, doduše umanjen ali sasvim veran originalu (dimenzije značke su 21x23mm). Tu je i štampani portret E.Udeta, verovatno iz vremena Velikog rata sa njegovim potpisom (format A5).  Kao dodatak tu su i sedeća figura Udeta, sedište i pod kabine za Fokker D.VII sve od vrlo kvalitetnog resina.
Namerno izostavljam poseban prikaz maketa koje su u pakovanju jer su to već vrlo dobro poznate plastike koje su maketari zainteresovani za ovu tematiku i razmeru već sigurno radili i dobro ih poznaju.
Pozdravljam ovaj potez Eduard-a i nadam se da ovo nije jedini slučaj predstavljanja asova Velikog rata na ovaj način. Sigurno bi bilo interesantno videti još neke od velikana vazdušnih bojeva kao što su Billy Bishop, Red Baron, Rene Fonk….
Za sve ljubitelje dvokrilaca i tematike Prvog svetskog rata najtoplija preporuka.