Bf-109C-1, AMG, 1/48

Bf-109C-1, AMG, 1/48
Tekst i fotografije: Dušan Lekić


Meseršmit Bf-109 koji je dizajniran od strane Vilija Meseršmita sa odličnim konstruktorskim rešenjima i sa potpuno metalnom strukturom doživeo je fantastičan razvoj počevši od prve namene kao lovac presretač pa sve do izvršavanja jurišnih i izviđačkih zadataka. Verzija Bf-109C o kojoj je ovde reč, predstavljala je odličan primer tadašnjih konstruktorskih trendova i dizajna vojnih vazduhoplova. Ali, sa ubrzanim razvojem javili su se i prvi problemi. Verzija Bf-109C je imala solidne manevarske sposobnosti ali zbog tada dostupnog i vrlo slabog Junkers Jumo 210 motora ova verzija nije bila poznata po izuzetnom ubrzanju i po sličnim karakteristikama po kojima su bile poznate kasnije verzije Bf-109. Upravo zbog toga, ova verzija je izrađena u jako maloj seriji.

Maketu je izradila ukrajinska firma AMG. Vrlo atraktivna ilustracija krasi samu kutiju. Sadržaj je posebno interesantan, delovi su odlično spakovani u zasebne „zip lock” kesice i celi komplet neodoljivo podseća na Eduard ProfiPack seriju. Na šest ramova svetlosive plastike nalazi se ukupno 98 vrlo dobro izlivenih delova. Može se naći višak plastike (flash) na par mesta ali ništa posebno problematično.

Alat za izlivanje ove makete je izrađen od čelika koji je tertian i poliran, tako da je  panelizacija odlična a detalji su jasno vidljivi. Kao dodatak plastici u kutiji, maketar dobija i četiri rezinska dela. Na jednom ramu prozirne plastike nalazi se još pet delova, prozirni delovi su dobrog kvaliteta, bez nejasnoća sa vrlo kvalitetnom teksturom ramova. Poprilično bogati metalni „ecovani” delovi su raspoređeni na dve table i sadrže dosta korisnih detalja koji će obogatiti maketu. Set za maskiranje prozirnih delova dat u kutiji je više nego dobrodošao. Dekale je izradio Begemot, odličnog su kvaliteta. Sastavnica je zadovoljavajuća ali ne i odlična, nedostaju detalji vezani za farbanje ali korišćenjem referentnog materijala to se može prevazići.

U kompletu je dat i motor Jumo 210 koji je solidan ali i pored toga ja sam odlučio da uradim zatvorenu verziju. Kokpit je odličan i ecovani delovi znatno unapređuju pilotsku kabinu I posebno bih istakao detalje bočne konzole i instrument table koji su dati kao ecovani delovi sa filmom.
Treba voditi računa prilikom lepljenja delova i obavezno uklonite višak plastike (flash). Nisam imao većih problema u toku gradnje ali bih preporučio uklapanje na suvo (dry-fit) pre upotrebe lepka.

Dalji tok gradnje makete je vrlo jednostavan i prijatan iako na prvi pogled izgleda da je potrebno uložiti više truda. Spoj krila i trupa je odličan ali spoj nije na liniji panela, tako da je nakon lepljenja tečnim lepkom potrebno ukloniti odnosno obraditi taj spoj. Stajni trap i točkovi su vrlo detaljni ali gume su izlivene od prave gume, što je malo čudno.
Glavni stajni trap se dobro uklapa ali i ovde bih preporučio uklapanje na suvo pre finalnog lepljenja. Nije bilo potrebe da koristim git i sličan maketarski materijal prilikom rada, na par mesta sam koristio tečni Tamiya Surface Primer kao preventivu ali ni za to nije bilo potrebe pa sam i to uklonio razređivačem pre farbanja.

Maketa je farbana GSI Creos (Gunze) bojama u klasičnoj “splinter” kamuflaži Rlm65/71/70.
Za maskiranje sam koristio Tamiya 6mm maskirnu traku i veću Tamiya traku od 18mm za velike
površine. Detalj koji krasi maketu a koji je presudio prilikom izbora iste je „čeljust”ajkule. Pre dekala „Meseršmit” sam zaštitio sjajnim lakom (Gunze C46). Decali su odličnog kvaliteta i postavljanje istih je proteklo u najboljem redu. Korišćena je Gunze Mr.Softer hemija za decale ali samo na pojedinim delovima kao sto je upravo decal sa zubima. Postarivanje je rađeno uljanim bojama u obliku laganog „wash-a”. Nakon toga, maketa je zaštićena sa Gunze polusjajnim lakom.

Maketa je jako interesantna, postoje mane kao što je sastavnica ili višak plastike ali najjači utisak ostavlja: veoma dobro uklapanje, vrhunski dekali, tip vazduhoplova.
Najtoplija preporuka od mene za ovu sjajnu maketu!