Cessna 310D

Cessna 310D
AirCast Resin, 1/72
Tekst i fotografije: Zoran Jakovljević - Profa


Od skora sam se zainteresovao za generalnu avijaciju, i posle Pajper Tomahavka počeo da istražujem Cesnu 310... Auuu, kakva tema!
Priča može da bude dugačka, zbog silnih proizvodnih varijanti i sitnih varijacija na temu, kao i zbog vremenskog raspona, pa ću da je skratim koliko mogu... dvomotorni niskokrilac sa četiri ili šest sedišta, Cesna 310 je prvi put poletela 1953. godine, i proizvođena je za civilno i vojno vazduhoplovstvo sve do 1980. Za to vreme je isporučeno skoro 6,000 aviona različitih verzija. Tokom godina je prošla seriju izmena – od vertikalnog do kosog repa, preko oblika rezervoara i smeštaja goriva, broja i oblika prozora, do veličine kabinskog i prostora za prtljag, dužine i oblika nosa, ugrađene opreme te, naravno, tipa motora i njegove snage... Uz sve navedeno, često se na jednoj verziji mogu naći karakteristike drugih, u zavisnosti od izmena u toku proizvodnje i eksploatacije (npr. prozori verzije D sa rezervoarima i oblikom nosa verzije F, i obrnuto...)
Korišćena je za privatne svrhe, u prvim avio-taxi službama, u vojsci je služila kao laki dostavni i administrativni avion, proslavila se u nekoliko filmova i serija, a leti i dan-danas na svim kontinentima, uglavnom u privatnom vlasništvu.
Cesna 310D je nova maketa domaćeg proizvođača AirCast Resin, razvijena i prilično izmenjena u odnosu na verziju A istog proizvođača. Na raspolaganju će biti više kutija, uglavnom sa po jednim kompletom oznaka.
U moje ruke je dospelo jedno od prvih pakovanja, a trup je bukvalno prvi izliveni za ovu verziju.
U kutiji se, pored rezinskih delova makete razdvojenih u kesici, nalazi i nešto potpuno novo, bar za mene, kad su u pitanju rezinske makete. Ovo je ujedno i najveća izmena u odnosu na verziju A istog proizvođača – stakla kabine su napravljena od prozirnog rezina, nisu vakuumirana!
Sadržaj kutije kompletiraju komplet oznaka i šara na avionu i dvostrano uputstvo sa fotografijom, spiskom delova i rasporedom postavljanja oznaka. Pošto ne postoji klasična sastavnica, maketu preporučujem iskusnijim maketarima (treba makar znati gde šta ide), uz korišćenje referentnih fotografija i planova sa interneta za sklapanje, bojenje unutrašnjosti i izradu različitih detalja.
Delovi su izliveni od poliuretanskog rezina, vrlo kvalitetno i precizno. Nema mehurića vazduha, višak materijala je minimalan, a površinski detalji suptilni i na mestu u poređenju sa raspoloživim crtežima. U toku proizvodnje je nos otežan olovom, a noge stajnog trapa ojačane žicom.
Data je kompletna unutrašnjost kabine – pod sa sedištima, pregradni zidovi, instrument-tabla i komandne palice, te ostaje vrlo malo prostora za dorade...
Linija spoja kalupa po dužini trupa je neznatno vidljiva, i nije problem ukloniti je blagim šmirglanjem, a potom ponovo urezati eventualno oštećene linije panela.
Zanimljiva je izmena prethodne verzije koja se odnosi na krilo – otkriveni izduvi na verzijama A-C su na verziji D pokriveni, te je priložena pločica koja se lepo uklapa preko originalnog krila verzije A.
Pomenuo sam već najveću razliku u konstrukciji trupova verzija A i D, pa sam ih ovde uporedio – očigledna je promena pristupa i olakšanje u izradi makete – nema više pažljivog i počesto traumatičnog opsecanja vakuumirane kabine, lepljenja i obrade spoja. Sada se, kao i na klasičnim maketama, staklići (sem vetrobrana) ubacuju sa unutrašnje strane.
U reviziji je i trup verzije A, koja uskoro ponovo treba da se pojavi na tržištu, a biće konstruisana na isti način.
Pomenuti prozirni delovi su odvojeni u pakovanju, deluju vrlo dobro i možda će biti potrebno malo poliranja pre postavljanja. No, otom potom...
Pomenuta tabla oznaka je iz tzv. „kućne radinosti“ - štampana na kolor laserskom štampaču na prozirnom dekal-papiru. Pored registracije i oznaka kompanije sadrži i sve ukrasne trake na avionu i time smanjuje potrebu za detaljnim maskiranjem i bojenjem, a uputstvo objašnjava koja se kako seče, u zavisnosti od debljine i mesta postavljanja. Naravno, sa ovom vrstom papira i oznaka treba biti mnogo pažljiviji nego pri radu sa klasičnim – noseći film je izuzetno tanak i elastičan i potrebno je svaku oznaku pažljivo opseći da se ukloni višak filma.
Kao kuriozitet, na uputstvu su najavljene i ostale makete Cesne 310 i Cesne serije 400, te ostaje da se vidi kako će se proizvođač uhvatiti u koštac sa sitnim varijacijama na temu, pogotovo na civilnoj verziji F i vojnoj U-3B. A tek lepotice serije 400... biće ovde svašta, vidim ja...
Da zaključim: maketa je kvalitetna, detaljna, vrlo dobro promišljena i konstruisana (sa posebnom pažnjom posvećenom detaljima poput otežanja, ojačanja i uklapanja), i potpuno ubija u narodu poznat strah od izrade rezinskih maketa. Po referentnim fotografijama se može dodati još detalja (prikazanih i izostavljenih ovde), i ni manje iskusni maketari, uz dovoljno pažnje, neće imati problema prilikom njenog sastavljanja.
Zahvaljujem proizvođaču za ustupljen primerak i obećavam uskoro i prikaz izrade.

Reference: fotografije, uputstva i planovi sa interneta