MiG-21SMT, EDUARD, 1/48 ProfiPACK

Autor: admin1

November 18th, 2017

MiG-21SMT

EDUARD, 1/48 ProfiPACK

Tekst i fotografije: Nenad Petkovski

 

21s-1Kvalitet i preciznost odlivka je odlika dobro poznatog proizvođača – Eduard. Kao i mnoge druge makete, za ovu možemo reći sve najbolje – od primamljivog šarenog boxart-a do idealno raspoređenih i upakovanih delova i sastavnice koje će pružiti pravo uživanje i preglednost tokom izrade.

MiG-21 – čuveni avion čije je makete tj. verzije Eduard obuhvatio skoro pa kompletno.

Verziju koju ću predstaviti je SMT ili lakše rečeno – „grbavi“. Profipack obezbeđuje kompletan obojeni ecovani enterijer ( instrument tabla i bočni paneli ) sa mnoštvom sitnih detalja, rezinske saćaste lansere i maske za providne delove koje uvek dobro dođu i skraćuju proces maskiranja. Dekali su priča za sebe – vrlo tanak film i odlična podložnost za tretiranje hemijom. Velika količina stensila i šema, maskirne i NMF pa ukoliko ste neodlučni kako ćete ofarbati maketu, jedini problem koji možete da imate je upravo i jedino taj.

Inženjeri u Eduardu su odradili odličan posao, ne samo oko kvaliteta, već i oko samog procesa sklapanja. Maketa je vrlo praktično osmišljena i smatram da niko neće imati problema prilikom sastavljanja, bilo da je početnik ili iskusniji u ovom hobiju. Pa, da počnemo od kokpita – eceraj odlično naleže i jedino treba pogoditi nijansu koju je Eduard dao ali uz malo truda, vrlo brzo se postigne željeni rezultat. Pre sastavljanja trupa, neophodno je sklopiti motor i prednju kutiju trapa i pravo je uživanje raditi na takvim delovima – pored ecovanih delova u boji, postoji i običan set za dodavanje detalja u motoru i na krilima. Olakšavajuća okolnost je dizajn krila koji obezbeđuje neophodan ugao nakon postavljanja i lepljenja istih. Data je opcija otvaranja vazdušnih kočnica, kao i naravno, kabine, koja odlično naleže. Ono što me je najviše oduševilo jeste rešenje za vetrobran, gde nije neophodno pokrivanje spoja jer sama linija spajanja sa trupom zapravo predstavlja ono što vidimo i na pravom avionu. Reference prilikom sklapanja nisu neophodne osim ako ne želite da maketu obogatite nekim detaljima u samogradnji ili rivetima. Ukoliko se odlučite da vaš projekat bude direktno iz kutije, svakako nećete pogrešiti ! Pročitajte više… »

Pz.Kpfw.III Ausf.C, MiniArt, 1/35

Autor: admin1

November 15th, 2017

Pz.Kpfw.III Ausf.C

MiniArt, 1/35

Tekst i fotografije: Saša Vulić & MiniArt

 

p3-naslovnaLjubaznošću firme MiniArt iz Ukrajine stigao nam je model čuvenog nemačkog tenka oznake Pz.Kpfw.III poznatijeg kao Pancer III. Ovom prilikom se zahvaljujem MiniArtu na ustupljenj maketi.

Samo par godina pre početka Drugog svetskog rata predstavlja jedno od najzanimljivijih perioda sa stanovišta razvoja oklopnih jedinica. Nemačka je tih godina bila u obavezi da ne krši odredbe iz Versajskog sporazuma u čijem se 5. delu slaže da neće razvijati i proizvoditi oklopne jedinice. To je baš i nije sprečilo da planira budući razvoj ovog roda vojske. Zanimljivo je da su vojno-tehničku saradnju u to doba, a u svrhu razvoja oklopnih vozila imali sa SSSR-om. Iako neki nemački autori umanjuju značaj saradnje sa švedskom vojnom industrijom ne može se zanemariti uticaj revolucionarnog švedskog tenka imena Stridsvagn L-60 (Strv L-60). Sve se to dešava na samom početku 1934. godine, a još u januaru čuveni Hanc Vilhelm Guderijan predlaže doktrinu razvoja oklopnih jedinica. Ona podrazumeva izradu srednjeg tenka kao glavne okosnice snaga, a sposobnog da se sukobi u sa oklopnjacima protivnika. Osim vozila koje je kasnije dobilo oznaku III predlagalo se i izrada težeg (Panzer IV) i samohodke tj jurišnog topa (Sturmgeschütz – StuG). Plan za Pancer III je nosio naziv Probno motorno vozilo 619 (Versuch Kraftfahrzeug 619) i odmah je naišao na problem. Predlog je bio da se u vozilo ugradi 50mm top ali je tu naišao na otpor nemačke agencije za vojno naoružanje (Waffenamt) koje je smatralo da se u vozilo treba ugraditi top od 37mm kojeg je već bilo na zalihama u dovoljnom broju. Greška!

Nemačka je zvanično suspendovala primenu Versajskog sporazuma po ovom pitanju u martu 1935. godine i započinje masovnu proizvodnju i razvoj oklopnih jedinica. Čak su četiri kompanije dobile da proizvedu prototipove Probnog motornog vozila 619 (Daimler-Benz, Krupp, MAN, i Rheinmetall), a Daimler-Benz-ovo rešenje sa tri člana posade u kupoli je izabrano kao najbolje. Prve četiri verzije, uključujući i verziju C (maketa 35166 MiniArt-a) korišćene su za testove suspenzionog sistema i gusenica što je i osnovna razlika među njima. Verzija A imala je individualne spiralne opruge, verzija B dva seta gibnjeva (lisnate opruge), verzija C tri seta gibnjeva i verzija D sa istim brojem kao i njen prethodnik ali sa gibnjevima nakošenim u odnosu na telo tenka. Zanimljivo je da je prva standardna verzija sa oznakom E imala torzione šipke kao standard, a pod uticajem sjajnog pronalaska Hansa Ledvinke (Hans Ledwinka) austrijskog inženjera zaposlenog u kompaniji Tatra (Čehoslovačka) veoma dobro primenjenog i testiranog kod švedskog tenka Stridsvagn L-60. Treba pomenuti da je verzija C imala 1 × 3.7 cm KwK 36 kao glavno naoružanje i tri mitraljeza 7.92 mm Maschinengewehr 34 te samo 15 mm homogenog oklopa (Rolled homogeneous armour). Da stvar bude još lošija, na gornjem delu kupole je oklop bio samo 10mm debeo i 5mm debeo na podu vozila. Ideja je bila da Luftwaffe eliminiše većinu sposobnih suparnika pa je Panzer III mogao da ispuni zadatke i pokaže se kao korisno vozilo u prvoj polovini rata uprkos lošem naoružanju i tankom oklopu u prvim verzijama. Pz.Kpfw.III Ausf.C učestvovala je u operacijama pri napadu na Poljsku ali najviše pri zadacima obezbeđivanja pozadinskih linija i u pratnji linija snabdevanja. Ubrzo su premešteni u škole za posade tenkova u samoj Nemačkoj što je MiniArt odlično ispratio šemama farbanja vozila i priloženim dekalima. Pisati ukratko o ovom tipu tenka i varijacijama je nemoguće. Ostaje da pomenem još par činjenica. Proizvodnja je prekinuta 1943. godine. Debljina oklopa je postepeno rasla da bi bila najveća u verziji J gde je iznosila 70mm sa prednje strane vozila. U raznim verzijama proizvedeno je 5774 komada, a platforma Pancer III je korišćena za proizvodnju čuvenog StuG-a III gde je napravljeno skoro 10000 primeraka u raznim varijacijama. Pročitajte više… »

FW-190A-4, EDUARD, 1/48 ProfiPACK

Autor: admin1

November 6th, 2017

FW-190A-4

EDUARD, ProfiPACK, 1/48

Tekst i fotografije: Miroslav D. Šljivić

 

A4-1Nemački inženjer i konstruktor aviona Dr. Kurt Tank je ostavio dubok trag u istoriji vazduhoplovstva konstruišući čuvene familije lovaca FW190 i Ta-152 kao i četvoromotorac FW-200 Kondor koji su korišćeni u Luftwaffe-u tokom Drugog svetskog rata. Nekoliko puta do sada u predstavljanju maketa poznatih britanskih lovaca, savremenika navedenih vazduhoplova, spomenut je i FW-190 kao nedaća koja je primorala britanske konstruktore da provode mnoge besane noći u radu kako bi svojim lovačkim skvadronima omogućili da opstanu u borbama. Sve do pojave izuzetnog Spitfajera Mk.IX, nemački FW-190 je bio „sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar“, naravno u svoju korist, do te mere da je Lovačka komanda RAF-a u dva navrata obustavila sve akcije kako bi izbegla velike žrtve u svojim redovima.

FW-190A-4 je bio primer odlično zamišljenog i realizovanog lovca koji je dominirao u borbama na malim i srednjim visinama na svim frontovima na kojima se pojavio. Sa svojim sjajnim motorom BMW 801 od 1700ks i odličnim naoružanjem (baterijom od dva mitraljeza i četiri topa) nije bio rado viđen u vazduhu od strane britanskih, sovjetskih i američkih letača a svojim pilotima je ulivao samopouzdanje i davao kuraž da ulaze u borbu bez obzira na ekipu sa druge strane.

Nemci su ga zvali „Würger“ a protivnici su ga opisivali imenima koja ovde neću navoditi. Nakon završetka Drugog svetskog rata, ostao je u upotrebi u nekoliko pobedničkih zemalja kao opitni avion što dosta govori o kvalitetu samog aviona a u Francuskoj je čak i proizveden u manjoj seriji za potrebe domaćeg RV-a.

Za razliku od ratnog vremena, danas je rado viđen kao eksponat u vazduhoplovnim muzejima… Pročitajte više… »

F-4C Phantom II, ZOUKEI-MURA, 1/48

Autor: admin1

October 11th, 2017

F-4C Phantom II

ZOUKEI-MURA, 1/48

Tekst: Miroslav D. Šljivić

Fotografije i video: Dušan Lekić (ScaleModelAircraft)

 

4c-1Jedan od prvih iz velike familije čuvenih supersonika tipa Phantom II je bila verzija F-4C koja je dobila svoj naziv nakon odluke da se sprovede unifikacija naziva tipova i podtipova svih vazduhoplova u američkoj vojsci (u svim vidovima).  Ovaj robusni i u isto vreme veoma agilni dvomotorac fantastične nosivosti  svoje prvo borbeno iskustvo je stekao u operacijama iznad Vijetnama gde nije imao ni malo lak posao hvatajući se u koštac sa veoma motivisanim severnovijetnamskim pilotima koji su leteli na odličnim Migovima 21 i ništa manje opasnim Migovima 17. F-4C je služio za zaštitu većim udarnim grupama bombardera a i sam je zbog svoje nosivosti bio u situaciji da bude isporučilac tovara na određenu lokaciju. Leteo je u sva tri vida američkih oružanih snaga i zbog svojih karakteristika tokom eksploatacije je bio prilično hvaljen i voljen od strane letača i dobro obučenog zemaljskog osoblja.

Nakon veoma uspelih maketa Fantoma II koje predstavljaju verzije „J“ i „S“ (Inbox review), japanska firma Zoukei-Mura nas je obradovala sa još jednom odličnom maketom ovog aviona i to sa verzijom „C“. Zoukei-Mura je očigledno čvrsto odlučila da preuzme tron sa maketama Fantoma II svih glavnih verzija u razmeri 1/48 i to radi vrlo uspešno na opšte zadovoljstvo svekolike maketarske populacije. Pročitajte više… »

Avia Bk.534, EDUARD, 1/72 ProfiPACK

Autor: admin1

October 9th, 2017

Avia Bk.534

EDUARD, 1/72, ProfiPACK

Tekst i fotografije: Miroslav D. Šljivić

 

Avia-1Nakon završetka Prvog svetskog rata i propasti Austrougarske carevine, u srcu Evrope, nastala je Čehoslovačka Republika čije su teritorije u spomenutoj carevini bile u grupi „naslednih zemalja“. Ta činjenica je uticala da se najveća ulaganja u industriju i tehnologiju za vreme K&K monarhije dese baš na toj teritoriji a što je opet imalo za rezultat i vrlo razvijenu tehničko-tehnološku bazu koja je izrodila i čuvenu vazduhoplovnu industriju pod imenom Avia. Jedan od zaštitnih znakova Avie u periodu pred Drugi svetski rat je bio vrlo uspeli dvokrilni lovac Avia B.534 koji je bio glavni „gonič“ čehoslovačkog i bugarskog vazduhoplovstva u kasnim 30-im godinama 20. veka. Iako pomalo skrajnut sa velike vazduhoplovne pozornice, ostao je upamćen kao poslednji dvokrilac koji je ostvario vazdušnu pobedu u Drugom svetskom ratu (za vreme ustanka u Slovačkoj 1944, kada je oboren mađarski transporter). Na njemu su bugarski lovci, u početku puni entuzijazma, bezuspešno pokušavali da dosegnu i presretnu američke Liberatore na svom putu ka rafinerijama Ploeštija, slovački piloti su ga upotrebljavali u borbama sa Sovjetima 1941/2… Kruna u razvoju ovog aviona, kojeg su neki zvali „češki Fjuri“, je bila verzija Bk.534 koji je imao odličan motor Hispano-Suiza 12Ycrs sa ugrađenim topom Oerlikon FFS-20.

Zbog svojih odličnih karakteristika, nakon okupacije od strane Nemaca, Avia Bk.534 se našla u nekoliko vazduhoplovnih lovačkih škola a kao poseban kuriozitet vezan za ovaj avion je njegovo opremanje kukom za zaustavljanje prilikom sletanja koja je bila predviđena za Bf-109T (mornarička verzija čuvenog lovca predviđenog za nemački nosač aviona „Graf Zeppelin“). Tri Avie Bk.534 su bile uključene u program testiranja zaustavne opreme u Erprobungsstelle u Travemundeu 1940/41. Pročitajte više… »

Spitfire Mk.IXc, EDUARD, 1/48 ProfiPACK

Autor: admin1

September 12th, 2017

Spitfire Mk.IXc (late version)

EDUARD, 1/48, ProfiPACK

Tekst i fotografije: Miroslav D. Šljivić

 

9c-1Život je mnogo puta pokazao da kada „mečka zaigra pred vratima” mnogi problemi izbiju na videlo ali se isto tako i brzo rešavaju (naravno, ako postoje mogućnosti za to). U slučaju vazdušnih borbi nad Britanijom nije mečka zaigrala nego  izuzetan nemački lovac tipa FW-190 koji je svojom pojavom na nebu 1941. godine počeo vrlo efikasno da pravi reda među kraljevskim lovcima koji su sve više uzmicali. Dakle, pred odličnim nemačkim vazduhoplovnim koktelom sačinjenom od iskusnih letača i najsavremenije vazduhoplovne konstrukcije skoro da nije bilo adekvatnog odgovora za kojim su tragali RAF-ovi letači na Spitfajerima Mk.V. Naravno, britanci su već uveliko bili odmakli u razvoju nove konstrukcijeSpitfajera Mk.VIII ali je ona bila u kašnjenju te se pokazala hitna potreba za nečim sa čim će moći odmah da pariraju „nadobudnim kupusarima” (slobodan prevod) u Fokevulfovima. Rešenje je viđeno u spajanju novog motora Merlin 61 i trupa Spitfajera Mk.V. Nakon prvih probnih letova rešenje se pokazalo kao odlično i nastao je Spitfajer Mk.IX, oličenje pokretljivosti, izdržljivosti i efikasnosti u svim vidovima namene. Pored toga, za ovaj vazduhoplov mnogi kažu da je i po gracioznosti broj jedan među propelercima onog vremena. Dobivši ovu mašinu na korišćenje, iskusni piloti Lovačke komande RAF-a su vrlo brzo doveli stvari na svoje mesto a spomenuti Fokevulf je sve vise od gonitelja postajao progonjeni… Pročitajte više… »

T-54B, MiniArt, 1/35

Autor: admin1

August 24th, 2017

T-54B (Early prod.)

MiniArt, 1/35

Tekst i fotografije: Miroslav D. Šljivić

 

1.T-54B, boxartTokom trajanja ere „Hladnog rata“ između zemalja bivšeg Varšavskog ugovora i NATO pakta obostrane atomske pretnje su imale za cilj da odvrate suprotnu stranu od eventualnih vojnih „avantura“. Da nije bilo tih „atoma“ najveća pretnja konvencionalnog sukoba koja bi dolazila sa istoka i uz veliku buku se kretala ka zapadu bile bi oklopno-mehanizovane jedinice Varšavskog ugovora. Po nekim procenama, u drugoj polovini pedesetih godina, NATO nije imao potpuni konvencionalni odgovor na eventualni oklopni cunami na čijem bi vrhu bio tada najbolji tenk tipa T-54/55. Familija ovih tenkova je direktni naslednik oklopne familije T-44 i još dalje, svojevremeno dokazanog T-34.

T-54B sa topom D-10T2S od 100mm sa ožljebljenom cevi koji je imao stabilizator Ciklon, odličnim dizel motorom V-55, uređajima za noćna dejstva i pojačanim sredstvima veze, jačim oklopom i boljom transmisijom od svojih prethodnika je obećavao dobre rezultate u odnosu na zapadnu konkurenciju u slučaju potrebe angažovanja na livadama zapadne Evrope. Među prvim krupnijim sastavima koji su dobili ovaj odličan tenk, bila je i čuvena „Tamanska“ divizija koja bi sigurno bila na samom vrhu spomenutog cunamija… Pročitajte više… »

AEC Mk.II, MiniArt, 1/35

Autor: admin1

August 20th, 2017

AEC Mk.II ARMOURED CAR

MiniArt, 1/35

Tekst i fotogrtafije: Aleksandar Mladenović – Medico

 

aec-1MiniArt-ova maketa kataloškog broja 35155 predstavlja oklopno borbeno vozilo AEC Mk.II u razmeri 1/35.

Britanska kompanija AEC (skraćenica od Associated Equipment Company) je čuvena predratna kompanija poznata po proizvodnji londonskih “dabl-deker” autobusa. Na bazi šasije artiljerijskog traktora/kamiona Matador zasnovana je konstrukcija vozila AEC serije .

AEC Mk.II u odnosu na prvo proizvedenu varijantu tokom 1941 godine ima: redizajniranu kupolu, jači top od 6 funti, pojačan motor i jednog člana posade više.

Ova verzija interesantna je za naše prostore obzirom da su 24 vozila ovog tipa isporučena oklopnim jednicama Narodno Oslobodilačke Vojske tokom 1944 godine kao vojna pomoć saveznika.

Maketa sadrži ukupno 531 deo, 487 plastičnih i 44 fotoecovanih delova. Pročitajte više… »

Fokker Dr.I, EDUARD, 1/48 (ProfiPACK)

Autor: admin1

August 17th, 2017

Fokker Dr.I, ProfiPACK

EDUARD, 1/48

Tekst i fotografije: Zoran Jakovljević – Profa

 

8162_Fokker_Dr.I_KRAB_4_2017_TISK_KBPočetkom 1917. godine se na nebu iznad Zapadnog fronta pojavio Sopwith-ov trokrilac, i sve protivnike na ratištu zasenio svojom pokretljivošću.
Anthony Fokker, poznati holandski konstruktor aviona koje je nemačka strana koristila u Velikom ratu, je bio jedan od konstuktora zaduženih za protivmeru, odnosno konstruisanje nemačkog aviona istih mogućnosti u odnosu na protivnike. On je svojom konstrukcijom aviona sa tri krila i uspešnim testiranjem prototipa odgovorio na ovu pojavu, i jula te godine je nemački Idflieg (Inspektion der Fliegertruppen – inspektorat vazduhoplovnih snaga) naručio prvu seriju od 20 njegovih trokrilaca, formalno označenih Dr.I (Dreidecker – trokrilac). Prvi primerci u vidu dva prototipa F.I su stigli na front u avgustu, a u širu upotrebu se uvodi od septembra 1917.

Avion, pogonjen devetocilindričnim rotativnim motorom Oberursel od 110KS, je imao samonoseća krila i bio naoružan sa dva mitraljeza Spandau LMG 08/15. Bio je poznat po izvanrednoj pokretljivosti na malim visinama, ali su se njegove mogućnosti drastično smanjivale na većim visinama, i pojavom engleskih S.E.5 i Sopwith Camel-a i francuskih Spadova se njegova prednost vrlo brzo izgubila.

Njegovu upotrebu su pratile česte nesreće zbog loše konstruisanih krila i upotrebe lošijih materijala, te je u jednom momentu kompletna flota bila prizemljena dok se nedostaci nisu otklonili.

Sve u svemu, proizvedeno je ukupno 320 primeraka, a iz upotrebe je povučen juna/jula 1918, kada ga je nasledio daleko bolji Fokker D.VII. Iako relativno malobrojan i kratko korišćen u borbenim dejstvima, na ovom avionu su leteli najveći nemački asovi, te je postao je jedan od simbola Velikog rata… Pročitajte više… »

Spitfire Mk.XVI Bubbletop, EDUARD, 1/72

Autor: admin1

August 14th, 2017

Spitfire Mk.XVI Bubbletop

EDUARD, 1/72

Tekst i fotografije: Nikola D. Rađenović

 

spit16-1Poznata češka kompanija Eduard ove godine izbacila je na tržište reizdanje ProfiPACK Spitfire Mk.XVI Bubbletop u razmeri 1:72. Do sada smo mogli da upoznamo ovu maketu i u razmeri 1:48, a od sada ponovo možemo da uživamo u vrhunskom kvalitetu nešto manje makete, ali podjednakog kvaliteta izrade. Maketa dolazi u dvodelnoj kutiji sa privlačnim box-artom. U kutiji se nalazi pet sivih i jedan providan ram koji su spakovani u providne kese radi zaštite. S obzirom da je u pitanju ProfiPACK, u kutiji se dobija i eceraj kao i maske za zaštitu prozirnih delova prilikom farbanja (vetrobran, poklopac kabine…). Maska ne prekriva stakleni deo glavnog poklopca u potpunosti već samo pokriva deo uz ram zbog preciznijeg lepljenja radi zaštite. Dekali se sastoje iz dva lista – na jednom su smeštene opšte tehničke i eksploatacione oznake koje se nalaze na avionu, a na drugom listu su rondele i oznake. Oba lista oznaka su zaštićeni providnom folijom u plastičnoj kesi. Maketa se sastoji od ukupno 106 delova koji se koriste i 69 delova koji se ne koriste ali su dati na ramovima a što nam govori o tome da je EDUARD uradio ili će uraditi lep izbor podvarijanti ovog sjajnog lovca. Instrukcije za izradu makete su date na 16 jasno čitljivih i definisanih stranica u boji. Pročitajte više… »